Ayder Balı, Arıcılık Müzesi ile Tanıtılacak

Ayder Balı, Arıcılık Müzesi ile Tanıtılacak

Ayder Balı, Arıcılık Müzesi ile Tanıtılacak

Ayder Balı, Arıcılık Müzesi ile Tanıtılacak
Rize'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda üretilen Ayder balını tanıtmak için Ayder Bal Kooperatifi öncülüğünde Arıcılık Müzesi açılıyor. Bal satışlarının başladığı müzenin önümüzde yaz tamamlanması bekleniyor.

Rize'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Ayder Yaylası'nda üretilen Ayder balını yerli ve yabancı turistlere tanıtmak adına çalışmalar yapılıyor.

S.S Ayder Yayla Balı Kooperatifi tarafından Ayder Yaylası'nda bal satış noktası ve arıcılık müzesi oluşturuldu.

Satış noktasında bal satışları başlarken, arıcılık müzesinin ise yaz aylarında tamamlanması bekleniyor.

Kooperatif Başkanı Recep Yaşar, bu çalışmanın Doğu Karadeniz'de ilk kez yapıldığını belirterek, "Ayder Arıcılık Müzesi önümüzdeki yaz başına kadar tamamlayıp tüm ziyaretçilerin hizmetine sunup, yöremizin ve balımızın tanıtımına katkıda bulunacağız. Kooperatifimiz ve bal üreticileri olarak amacımız; yöremizde Ayder balı altında satılan denetimsiz ve sahte ballara karşı vatandaşımızın kolay ulaşabileceği, kooperatif güvencesi ve gönül rahatlığı ile satın alacağı Ayder balını dünya ve insanların hizmetine sunarak, bu mucize ürün ve efsane balın şifasından faydalanmalarına vesile olmaktır. Ayder'e gelenler Ayder'in güzelliklerini süzülmüş hali ile Ayder balı olarak evlerine ve dostlarına ulaştırabilirler" dedi.